Mat är viktigt för oss!

Det är vår kock Mårten som lagar all den goda maten i Kulans eget kök.

Målet är att all mat skall lagas från grunden och att undvika halvfabrikat. Det bjuds en varierad kost med inspiration från världens alla hörn - allt från klassisk svensk husmanskost till modernare matlagning. Alltid med mycket grönsaker och minimalt med socker. Stort fokus på vegetarisk mat som serveras minst två gånger i veckan och ofta även veganskt. Strävar efter att handla och servera klimatsmarta råvaror. Kulan har en kolonilott vid stora skuggan där barnen odlar diverse grönsaker för att få en förståelse för hur det går till och även öka chansen att våga smaka på grönsaker som kanske tidigare varit okända för dem.

När någon fyller år får födelsedagsbarnet önska sin favoritmat och vid utflykter har vi med riktig, lagad mat.

Vid lunch och mellanmål är gruppen uppdelad i tre olika rum vilket skapar en lugn stund för matro och samtal. Vi ger barnen möjlighet till att bli självständiga genom att träna på att ta dryck och mat själva och sedan skära maten själva. De plockar såklart även undan efter sig efter maten.

Du kan gärna följa kökets instagramkonto som är:    kulan_serverar

KRAV-certifiering

Maten som serveras på Kulan är sedan september 2014 KRAV-certifierad. I vårat fall innebär det att minst 50% av råvarorna är KRAV-märkta samt att alla rengörings och förbrukningsmaterial är miljömärkta.