Mat är viktigt för oss!

Det är vår kock Mårten som lagar all den goda maten i Kulans eget kök.

Målet är att all mat skall lagas från grunden och att undvika halvfabrikat. Det bjuds en varierad kost med inspiration från världens alla hörn - allt från klassisk svensk husmanskost till modernare matlagning. Alltid med mycket grönsaker och minimalt med socker. Maten är så långt det är möjligt ekologisk. Minst två gånger i veckan serveras helt vegetarisk lunch.

När någon fyller år får födelsedagsbarnet önska sin favoritmat och vid utflykter har vi med riktig, lagad mat.

Vid lunch och mellanmål är gruppen uppdelad i tre olika rum vilket skapar en lugn stund för matro och samtal. Vi ger barnen möjlighet till att bli självständiga genom att träna på att ta dryck och mat själva och sedan skära maten själva.

Du kan gärna följa kökets instagramkonto som är:    kulan_serverar

KRAV-certifiering

Maten som serveras på Kulan är sedan september 2014 KRAV-certifierad. I vårat fall innebär det att minst 50% av råvarorna är KRAV-märkta samt att vi jobbar för att i största möjliga mån använda miljömärkta rengörings- och förbrukningsmaterial.